Er iBooks Auther relevant for os?

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

De nye aftaler, Apple har lavet med de tre største amerikanske lærebogsforlag og lanceringen af gratis-programmet iBooks Auther, kommer ifølge eksperter på området til at revolutionere ebogs-markedet. Det er en stor nyhed – for alle læsere og for folk, der arbejder med ebøger til daglig. Jeg håber og tror, at dem, der interesserer sig for området, kan finde ud af at relatere nyhederne til egen hverdag.

Slip for bøvl

I stedet for at rekvirere et US TAX ID for at udgive ebøger via iBook Store kan du alliere dig med en såkaldt aggregator, skriver Apple i sin vejledning. En aggregator er en ekspert i epublishing og varetager alt lige fra formatering til markedsføring. Det koster naturligvis, men sparer dig for bøvlet med at undersøge alting selv.

Del dine erfaringer

Hvis du har erfaringer og viden om epublishing i USA, så del gerne din viden her på siden.

 

Følg evt. med på: http://ipadguide.dk/nyheder/vaerd-at-vide-om-bogudgivelse-via-ibook-author/

Berlingske litteraturredaktør vild med eReolen

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

 

”Indtil for et par dage siden havde jeg aldrig drømt om, at jeg en dag skulle blive vild med at læse bøger på mobilen”

Sådan skriver Jens Andersen, litteraturredaktør på Berlingske Tidende, om sin holdning til ebøger.  Der skulle kun gå et par dage, før Jens Andersen var omvendt – nu er han storkunde på eReolen.

”Som låner må jeg sige, at det er et vanvittig smart bibliotek. (….) Du behøver blot et lånerkort til det lokale bibliotek, så er der fri bane til mere end 2000 kvalitetstitler indenfor skønlitteratur, faglitteratur, krimi, børne-og ungdomslitteratur og lyrik”.

Med hustruen sovende ved sin side ligger Jens Andersen under dynen og konsumerer bøger fra eReolen, fortæller han. Uden at have lyset tændt og uden at larme, når han bladrer.

”Med store forventninger kastede jeg mig ud i Helle Helles seneste roman. Lidt af en sovepille. Til gengæld blev jeg lysvågen af Walter Isaacsons fremragende Steve Jobs-biografi. Og det følgende døgn – på toilettet, i toget, bussen og sengen – nippede jeg så til Tranströmers fortryllende digte.”

Berlingske 13. januar 2012 (find evt. artiklen på infomedia)

Folk er vilde med Apple’s nye ebøger

På under en uge har Apple registreret 90.000 downloads af det gratis værktøj iBooks Auther og 350.000 downloads af Apple’s interaktive lærebøger

 

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

Selvom Apple foreløbig kun tilbyder otte interaktive lærebøger i sin iBook Store, er interessen for ebøgerne enorm. Forklaringen på de høje tal er formodentlig, at en af bøgerne er helt gratis, og at mange downloader netop den bog for lige at se, hvad det er. Det skriver netmagasinet ipadguide.dk.

Pengene strømmer ind
Det amerikanske analyseinstitut Global Equities Research, der står bag de dugfriske tal fra Apple, mener, at der er rigtig god økonomi for forlagene i fremtidens ebøger. Apple sælger ganske vist bøgerne til en ret beskeden pris på 89 kr. (ca. 15,5 dollars) og tager 30% af omsætningen. Men det er stadig mindre end de 33-35%, som ellers går til leddene mellem forlag og læser ved udgivelse af fysiske lærebøger.

Apple har lavet aftaler med de tre største, amerikanske forlag på markedet for lærebøger: McGraw-Hill, Pearson og Houghton Mifflin Harcourt. Til sammen står de for 90% af det amerikanske salg af lærebøger.

Se ebøgerne her: http://www.apple.com/education/ibooks-textbooks/publishers.html

Læs mere om Apple’s interaktive ebøger:
www.ipadguide.dk

Apple binder ebogs forfattere

Forfattere, der arbejder med betalingsbøger i Apple’s nye værktøj iBooks Auther, skal udgive ebøgerne via Apple’s iBook Store. Salgsprisen er fastsat til 89 kr. (ca. 15,5 dollars), og Apple tager 30%

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

Ebogs forfattere kan dog stadig distribuere interaktive bøger via egne websites, hvis bøgerne er gratis. Ebøgerne kan også eksporteres som pdf-filer hvor som helst – også selvom de koster penge. Det er altså alene de interaktive bøger, som Apple kræver skal distribueres i iBook Store. Det skriver netmagasinet iPadguide.dk.

Få svar på spørgsmål om udgivelse via iBook Author her:
http://www.apple.com/itunes/content-providers/book-faq.html

www.ipadguide.dk

Apple revolutionerer ebøger

Apple er klar til at indtage skoler og universiteter med interaktive lærebøger

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

I torsdags lancerede Apple iBooks 2, hvor nogle begrænsninger er ophævet i forhold til iBooks1., så udgiverne nu kan lægge videoklip, lyd, links og flere interaktive elementer ind i ebøgerne. iBooks2 er i App Store, og den gratis. Ved samme lejlighed præsenterede Apple iBooks Auther, et nyt gratis program til Mac, der gør det muligt at kreere interaktive lærebøger til ipad.

Lav og udgiv din egen lærebog
Med Apples nye koncept vil det være muligt altid at have ajourførte lærebøger, at tilføje egne noter til teksten og for eksempel tage en quizz for at sikre sig, at man kan stoffet.  Undervi-serne kan lave egne lave kompendier målrettet bestemte emner og distribuere dem som klas-sesæt via iPad. Ebøgerne kan eksporteres gratis til brugerne, eller man kan sælge dem via Apple’s iBookstore. iBooks Auther er født med indbygget voiceover-funktion, så brugere med syns- og læsevanskeligheder også kan anvende dem.

Der er krig på prisen
Apple har lavet aftaler med de tre største, amerikanske forlag indenfor lærebøger, og i første omgang vil der udkomme ebøger indenfor samfundsfag og biologi, men kun målrettet det amerikanske undervisningssystem. En digital lærebog vil komme til at koste omkring 15 dollars (ca. 80 kr.), og det er betydeligt billigere end en almindelig lærebog i papir.

Se iBooks Auther her: http://www.apple.com/ibooks-author/