Apple revolutionerer ebøger

Apple er klar til at indtage skoler og universiteter med interaktive lærebøger

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

I torsdags lancerede Apple iBooks 2, hvor nogle begrænsninger er ophævet i forhold til iBooks1., så udgiverne nu kan lægge videoklip, lyd, links og flere interaktive elementer ind i ebøgerne. iBooks2 er i App Store, og den gratis. Ved samme lejlighed præsenterede Apple iBooks Auther, et nyt gratis program til Mac, der gør det muligt at kreere interaktive lærebøger til ipad.

Lav og udgiv din egen lærebog
Med Apples nye koncept vil det være muligt altid at have ajourførte lærebøger, at tilføje egne noter til teksten og for eksempel tage en quizz for at sikre sig, at man kan stoffet.  Undervi-serne kan lave egne lave kompendier målrettet bestemte emner og distribuere dem som klas-sesæt via iPad. Ebøgerne kan eksporteres gratis til brugerne, eller man kan sælge dem via Apple’s iBookstore. iBooks Auther er født med indbygget voiceover-funktion, så brugere med syns- og læsevanskeligheder også kan anvende dem.

Der er krig på prisen
Apple har lavet aftaler med de tre største, amerikanske forlag indenfor lærebøger, og i første omgang vil der udkomme ebøger indenfor samfundsfag og biologi, men kun målrettet det amerikanske undervisningssystem. En digital lærebog vil komme til at koste omkring 15 dollars (ca. 80 kr.), og det er betydeligt billigere end en almindelig lærebog i papir.

Se iBooks Auther her: http://www.apple.com/ibooks-author/

3 tanker om "Apple revolutionerer ebøger"

  1. Man kunne få den tanke, at ebøger produceret med iBooks Author har relevans for eReolen, men faktum er, at man ikke kan gøre andet med programmet end at give sine produktioner væk, hvis ikke man har en EIN, en arbejdsgiverlicens hos det amerikanske skattevæsen. Mig tog dét 2 måneder, og selv dét er ikke en garanti for, at Apple vil sælge ens bøger.

    Det ville have så meget mere relevans med e-omtaler på eReolens side, hvis de enten relateres til eRolens praksis og muligheder, eller spekulerede over konsekvenserne af f.eks. iBooks Authors konsekvenser for lærebøger i al almindelighed. Ebogsnyheder er over det hele, og hvis I skal have relevans og respekt som enyhedsflade, må I skille jer ud. Tage stilling.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>