Sommerkampagnen er godt igang.

Så har sommerkampagnen for eReolen.dk og Netlydbog.dk snart kørt et par uger.

Via plakaterne på togstationer rundt om i landet kan brugerne scanne en QR-kode, der linker direkte ind til den titel, brugeren ønsker at låne på enten eReolen.dk eller Netlydbog.dk. Det betyder, at brugerne f.eks. kan låne bogen mens brugeren står og venter på toget.

Plakaterne med bogforsider og QR-koder hænger på 92 togstationer fordelt over hele landet, derfor vil redaktionen bag eReolen.dk og Netlydbog.dk gerne opfordre alle jer biblioteker til at kommentere på dette indlæg og fortælle hvordan I evt. har markeret kampagnen på jeres bibliotek eller uploade billeder af plakaterne på stationerne i jeres kommune.

På ovenstående billede er det plakaterne på østbanetorvet i Aarhus der er illustreret.

Vi glæder os til at se og høre om jeres tiltag i forbindelse med kampagnen.

På forhånd tak.

Så meget koster det

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

Udlån fra eReolen har frem til juni kostet 5 millioner kroner. Kulturministeriet forventer, at den samlede udgift til eReolen løber op i 10 millioner for det første år, som slutter med udgangen af november. Det svarer til 0,4 procent af bibliotekernes nettodriftsudgifter og cirka 3 procent af de samlede materialeudgifter. Det skriver bogmarkedet.dk.

 

Penge til forfattere

Ifølge Kulturministeriet går omkring 17 procent af bibliotekernes udgifter til eReolen til administration. Resten, 83 procent, går til forlagene, der fordeler royalties mellem forfatterne. Det blev til 4,2 millioner for eReolens første halvår.

Læs hele artiklen på bogmarkedet.dk 04.07.2012