USA – Kæmpe boghandlerkæde lukker

Den næststørste boghandlerkæde med omkring 400 butikker i USA lukker og slukker efter godt fem år med underskud.

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

 

Sidst USA´s næststørste boghandlerkæde Borders havde overskud var i 2006. Siden da er omsætningen gået ned med omkring en milliard dollars om året. Det skriver Politiken.

 

Boghandlere er i krise

Direktøren for Borders mener, at de elektroniske bøger har revolutioneret bogmarkedet og dermed umuliggjort kædens overlevelse. Samtidig har den finansielle krise i USA gjort det vanskeligt at sælge bøger fra fysiske butikker. Flere og flere amerikanere foretrækker nemlig at handle online.

 

Politiken 19.06.12

Se også: Ebøger overhaler papirbøger

Ebøger overhaler papirbøger

Nu er salget af ebøger i USA for første gang større end salget af indbundne papirbøger. Det viser nye tal for årets første kvartal.

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

Den amerikanske forlæggerforening har gjort tallene op, og de viser, at amerikanerne købte for 1,7 mia. kr. ebøger, mens salget af indbundne bøger til voksne var på 1, 35 mia. kr. Det interessante er, at det tal også er steget.

Det går ud over paperbacks

Amerikanerne køber stadig de indbundne papirbøger. Salgstallene for første kvartal i år viser en lille stigning i forhold til sidste år. Det, der tilsyneladende er sket er, at ebøgerne er blevet et alternativ for de kunder, der ellers købte paperbacks. Salget af paperbacks er nemlig faldet med knap 0, 4 mia. kr., og det svarer til stigningen i ebogssalget. Det skriver Politiken.

Politiken 21.06.12

Se også: USA – Kæmpe boghandlerkæde lukker

eReolen og Netlydbog indtager togstationer

Biblioteker over hele landet vil  reklamere med plakater for eReolen og Netlydbog på landets stationer

 

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

 

eReolen og Netlydbog kører sommerkampagne, og i den forbindelse er det nu muligt at synliggøre de to tjenester på 75 togstationer. Det sker med store plakater, der måler 120,5 x 80 cm,  og dem bliver der 636 af til fordeling over det ganske land.

 

Inspiration fra Bib to go

Plakaterne bliver udarbejdet af eReolen.dk og Netlydbog.dk med inspiration fra Køge Biblioteks projekt ”Bib to Go” og plakater fra Krimimessen i Horsens. Plakaterne er under produktion og kommer til at indeholde forsidebilleder på ebøger og netlydbøger, hvor titlen findes som både lydbog og ebog. Til hver titel er der QR koder, der linker direkte til den pågældende titel.

 

Der er frist for tilmelding til plakatkampagnen på mandag den 4. Kl. 10.