Streaming dæmmer op for piratkopiering

Af Ane Locht, journalist, ITK Design

 

Flere vil købe, og færre vil kopiere, når forlagene går over til streaming. Det har engelske forlag konstateret, og de danske følger trop.

 

Piratsikring øger pirateri

DRM beskyttelsen/ piratsikringen af ebøgerne forhindrer brugerne i at flytte bøgerne rundt mellem forskellige platforme, og det er ikke noget, der huer brugerne. De foretrækker ebøger uden DRM beskyttelse, som de kan flytte og læse, hvor de vil, og derfor fristes de af piratkopier. For at imødegå pirateri fjerner engelske forlag nu DRM beskyttelsen.

 

Science fiction og Potter

Det engelsksprogede science fiction forlag Tor har fjernet DRM beskyttelse på sine ebøger, skriver Bogmarkedet.dk, og hele Harry Potter-serien er udkommet digitalt uden DRM beskyttelse. Cliff Hansen, digital direktør i Lindhardt og Ringhof, mener også at DRM beskytttelsen skal væk, så man ikke skræmmer brugerne væk.

 

”Det helt afgørende er, at vi som forlag sørger for, at e-bøgerne er til rådighed på markedet til en rimelig pris i stedet for at kopisikre dem på en måde, som skaber en væsentlig ulempe for den kunde, som har købt bogen på helt legal vis«, siger Cliff Hansen til Bogmarkedet.dk.

 

eReolen også på vej med streaming

Teknikken til streaming af ebøger fra eReolen er stort set klar, men finansieringen er endnu ikke helt på plads. Konsortiet bag eReolen har søgt penge ved Kulturstyrelsen, men det er endnu uvist, hvornår bibliotekerne kan lancere streaming. Før lanceringen vil konsortiet bag eReolen gå i dialog med forlagene om de nye muligheder, som streaming giver.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>