Amerikanerne vil have ebøger

Og nye lånere vil kun låne digitalt

Af Ane Locht, journalist, ITK Design, Aarhus Kommune

I USA har folkebibliotekerne registreret en markant stigning af efterspørgslen på ebøger. Det fremgår af en ny undersøgelse, der analyserer de amerikanske folkebibliotekers erfaringer med ebøger i 2010 og 2011.

Mobile medier øger efterspørgslen

Amerikanerne forklarer stigningen i digitale udlån med udbredelsen af forskellige ebogslæsere. Op til julen 2010 lancerede Barnes & Noble en redesignet ebogslæser, iPad’en blev markedsført som en god platform for ebøger, og en lang række billige ebogslæsere har også bidraget.

e-only

Flere end otte ud af 10 amerikanske folkebiblioteker tilbyder nu ebøger, og det tiltrækker nye brugere, mener bibliotekerne. Næsten halvdelen af bibliotekerne har oven i købet registreret brugere, der er e-only og overhovedet ikke er interesserede i at låne trykte bøger.

Fakta: Tidsskriftet Library Journal har undersøgt udbredelsen og benyttelsen af ebøger i de amerikanske folkebiblioteker. Det er der kommet en rapport ud af, der kan bestilles på http://www.thedigitalshift.com/research/ebook-penetration/. (kilde: Danmarks Forskningsbiblioteksforening, www.dfdf.dk )

En tanke om "Amerikanerne vil have ebøger"

  1. Det er da positivt hvis der er flere der begynder at læse pga. ebøger. Jeg har selv en Kindle og læser meget mere end jeg gjorde før.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>